2012-04-11 Luumm, Deafheaven [us], Russian Circles [us] @ Menų laboratorija-klubas „Propaganda“, Vilnius

RUSSIAN CIRCLES

Russian Circles – jau aštuntus metus gyvuojanti amerikiečių muzikos grupė, kurios stilius paprastai apibūdinamas kaip post rokas su ženklia atmosferinio sludge metalo įtaka. Tačiau, kaip teigia patys muzikantai, jie niekada nesistengė kaip nors kategorizuoti savo kūrybos, tad kalbėdami apie savo atliekamos muzikos kryptį mieliau įvardija keletą jiems įtaką padariusių kolektyvų (minimalistinio roko trio Shellac bei post rokeriai Don Caballero).

Per netrumpą karjerą profesionalių muzikantų trijulė gali pasigirti keturiais puikiai kritikų ir publikos įvertintais albumais bei turais su tokiais visame pasaulyje pripažintais kolektyvais kaip Boris, Isis, Mono, Pelican, Red Sparowes bei Tool. Naujausias Russian Circles darbas Empros pateko tarp geriausių metų albumų įvairiuose interneto tinklalapiuose bei muzikiniuose žurnaluose. Dauguma kritikų tvirtina, kad Empros – bene geriausias grupės kūrinys, kuriame atsiskleižia visas Russian Circles potencialas. Pasak kolektyvo lyderio, gitaristo Mike Sullivan, Empros išsiskiria platesniu tonų spektru, be to, ir minimalizmas, ir „sunkumas“ albumo kompozicijose tampa dar ryškesni ir gilesni.

Apskritai kalbant, Russian Circles muzika – tai balansavimas tarp šviesos ir tamsos, tvarkos ir chaoso, paprastumo ir eksperimento; tai laipsniškas kilimas iš subtilaus minimalizmo į sodrias kulminacijas. Švelnius ir melodingus gitarų garsus greitai keičia sunkūs ir metalizuoti rifai, galingi būgnų dūžiai. Visa tai atsispindi ir gyvuose Russian Circles pasirodymuose, kurie yra ne tik įrašų atkartojimas, bet ir kūrybingos improvizacijos.

RUSSIAN CIRCLES (JAV)

DEAFHEAVEN (JAV)
LUUMM (LT)

2012-04-11 (trečiadienis)
Durys: 19.00, kaina: 50lt
Menų laboratorija-klubas „Propaganda“
V. Mykolaičio-Putino g. 5, Vilnius

Pranešimai žiniasklaidai:
Liko mažiau nei savaitė iki Russian Circles pasirodymo Vilniuje (2012-04-05)
Russian Circles į Vilnių atvyks kartu su Deafheaven (2012-02-26)
Garsieji amerikiečiai Russian Circles pirmą kartą gros Lietuvoje (2012-01-20)

Vaizdai (YouTube):
RC: Death Rides a Horse, Philos (live), Youngblood (live), Harper Lewis (live)
DH: Libertine Dissolves, L: Star Wars (live)

Įvykiai:
last.fm, facebook, toostis, music.lt

Draugai:
cityout.ltferrum.ltgruodas.netg-taskas.lthell-music.ltmusic.ltore.ltshilta.ltsuru.lthardcore.lt